søndag den 7. april 2013

Frisk pasta


Alle kender det jo. Gode gamle pasta. De fleste her i Danmark køber det færdigt, og mange har sikkert ikke skænket en tanke, at lave det selv. Det tager også noget tid at lave frisk pasta selv, men jeg syntes virkelig, at det er det hele værd. Opskriften er lånt fra Sølvskeen for børn. Man kan rent faktisk smage at det er friskt, når man selv har lavet det fra bunden. Og så skal man kun bruge to ingredienser. Mel og æg.

FRISK PASTA, 4 PERSONER
400 g tipo 00 mel
4-5 æg

Sigt melet gennem en sigte, ned i en skål - det kan også gøres på boret, men det kræver en del øvelse. Lav en fordybning i midten, og slå alle æggene ud i den. Rør rundt med din hånd, men kun i ægget, da melet lige så stille vil begynde at blande sig ind i æggene. Ælt dejen til den er glat og smidig, det kan godt tage lang tid (regn med 10-15 minutter). Læg et fugtigt viskestykke rundt om dejen, og lad den stå i 30-60 minutter.
Rul dejen ud så tyndt så muligt - pastaen vil når den bliver kogt, hæve en del, så selv om man tror det er nok, er det bedst at rulle dem i lidt længere tid end man tror der skal til. Skær den i lange tynde strimler, og kog den i ca. 5 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar