søndag den 4. august 2013

Sommerlig parfait med vilde hindbær og vaniljeIs er noget der hører til sommer, ikke at man ikke kan spise det om vinteren, men det er bare noget alle altid vil forbinde med sommer. Nu er det bare sådan at vi allerede er nået til august, og jeg har stadig ikke rigtigt fået lavet en is - før nu. I morges kreere min lillebror, Alexandra og jeg en skøn parfait bestående af dejligt meget vanilje og vilde hindbær som Alexandra og jeg havde været ude at plukke dagen i går (dog ikke uden en hel del skrammer fra torne, stik fra brændenælder og mindst dobbelt så mange myggestik). Opskriften fulgte med til ismaskinen (vi tilsatte dog hindbær), og kan nydes en skøn sommerdag som denne :-)


Parfait med vilde hindbær og vanilje
3 pasteuriserede æggeblommer
100 g sukker
1 vaniljestang
½ dl sødmælk
2 dl piskefløde

Desuden
2 håndfulde friske (gerne vilde) hindbær

Skrab kornene ud af vaniljestangen. Kom vaniljekorn, sukker, og æggeblommer i en skål og pisk dem sammen, til du ikke kan høre sukkeret skrabe mod bunden længere. Tilsæt mælken under konstant omrøring.
Pisk fløden til den er næsten stiv, og endelig ikke for meget da der vil komme klumper i isen, og den vil blive lidt grynet. Kom sukkerblandingen ned til flødeskummet lidt af gangen og vend det forsigtigt sammen til blandingen er ensartet. Tænd for ismaskinen og lad blandingen køre i 15 minutter. Tilsæt hindbærende i ismaskinen og kør videre i ca. 5 minutter til isen bare sidder rundt om den "skraber" der kører rundt nede i ismaskinen.
Nyd den med det samme, eller kom isen i en boks (eller en isform hvis du sidder inde med sådan en) og put isen i fryseren til den skal serveres.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar