torsdag den 6. februar 2014

Svenske semlor


Jeg havde faktisk ikke hørt om de svenske semlor, før jeg på Instagram så dette billede, og bagefter spottede disse på Linns fine blog. Da jeg så dagen efter om morgenen, så både dette og dette billede, var det besluttet, at jeg var nødt til at lave dem - og det gjorde jeg så. Hold da op, hvor er de gode! Opskriften på selve bollerne er The Food Clubs. Mon ikke det skulle være dem der skulle pryde fastelavnssøndagen? 
Semlor, 5 stk.
12 g gær
40 g smør
1,2 dl mælk
1 tsk stødt kardemomme
et nip flagesalt
2 spsk sukker
180-200 g hvedemel

Fyld
100 g marcipan
ca. 2 spsk mælk

Andet
1½ dl fløde
lidt sammenpisket æg til pensling
lidt flormelis til pynt

Smuldr gæret i en skål. Smelt smøret, tag gryden af varmen, og hæld mælken ned til smøret, så det bliver lunt. Hæld smør-mælkeblandingen over gæren, og opløs gæren i blandingen. Rør derefter kardemomme og sukker i, og knus flagesaltet ned i også. Tilsæt melet og ælt dejen sammen, så den er smidig og en smule klistret i det. Lad dejen hæve i en skål, tildækket med husholdningsfilm i 45 minutter.
Form den hævede dej til 5 lige store boller (se hvordan HER), og lad dem hæve i yderligere 30 minutter. Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 225 grader, varmluft, i ca. 7 minutter, til de er gyldne. Lad dem derefter køle af på en bagerist.
Skær toppen af de afkølede boller, og udhul dem, ved at 'grave' fyldet ud. Riv marcipanen på et rivehjern, og bland det sammen med de 'udgravede' krummer, fra bollerne og mælken. Pisk fløden til flødeskum.
Fordel marcipanblandingen i de udhulede boller, og sprøjt flødeskummet ud, ovenpå, med en stjernetylle (det kan også fordeles med nogle skeer, men så får du ikke det snirklede mønster).
Si lidt flormelis ud over dine semlor, og server!Ingen kommentarer:

Send en kommentar