søndag den 16. marts 2014

Kardemummesnurrer


Jeg synes, at de svenske snurrer er noget af det fineste bagværk - hvis man kan finde ud af at snurre dem rigtigt ;) Jeg husker ikke lige at have smagt kardemommesnurrer før, og hvis jeg har, er det virkelig lang tid siden. Da jeg så et fint billede af nogle snurrer på The food club, vidste jeg, at jeg bare måtte i gang med at lave dem. Jeg har taget udgangspunkt i Dittes opskrift, men der er dog blevet ændret lidt på målene og smagen, så de er noget anderledes. Når du selv støder dine kardemommekapsler, giver det en helt fantastisk smag, der ikke kan måle sig med nogle, lavet på det færdig-stødte, man kan købe. Derfor anbefaler jeg, selv at du selv støder kardemommen.
Kardemommesnurrer, 10 stk.
30 g sukker
50 g blødt smør
et lille nip flagesalt, knust
1 tsk stødte kardemommekapsler (somsagt kan du med fordel støde dem selv)
1½ dl mælk
15 g gær
ca. 260 g hvedemel

Remonce
60 g blødt smør
20 g sukker
1 tsk stødte kardemommekapsler
1 tsk vaniljepulver

Desuden
sammenpisket æg til strygelse
perlesukker og lidt flere stødte kardemommekapsler til topping

Kom sukker, smør, knust flagesalt og kardemomme ned i en skål, og rør det godt sammen. Smuldr gæret i en skål. Lun mælken i en lille gryde, hæld det over gæren, og opløs gæren heri. Hæld mælken, med den opløste gær, over smørblandingen og rør det hele sammen. Tilsæt melet lidt efter lidt (kom evt. lidt mere mel i, hvis dejen er for våd), og rør til dejen er smidig og lidt klistret. Stil dejen til side et lunt sted, for at hæve, i ca. 45 minutter. 

Lav imens remoncen, ved at røre alle ingredienserne til remoncen godt sammen. 

Rul den færdighævede dej ud på et meldrysset bord, til en firkant på ca. 30 x 45 cm. Smør remoncen på halvdelen af remoncen og fold dejen sammen på midten, så der er en firkant på ca. 22½ x 30 cm. Skær 10 strimler på 2-3 cm og træk dem evt. lidt i enderne, hvis du synes at de er for korte. 'Twist' dem, og vikl dem rund om det yderste af dine fingre to gange, hvorefter du trækker det sidste af dejen ind over dine fingerspidser, og afslutter ved at komme enden ned under din bolle (se evt. hvordan du gør HER). Lad bollerne hæve tildækket i ca. 25 minutter mere.
Tænd imens ovnen på 225 grader ved varmluft.
Når bollerne har hævet, pensles de med sammenpisket æg, bliver strøget med perlesukker og stødte kardemommekapsler, og bages i den forvarmede ovn i ca. 10 minutter. Lad dem køle lidt af på en bagerist, og gør dig selv den ulejlighed, at nyde dem mens de stadig er lune - de er dog også gode, når de helt afkølede.

1 kommentar:

  1. Selv uden sukker på toppen er de meget gode!

    SvarSlet