søndag den 24. marts 2013

Cookiedoughis


Når det er så koldt, som det nu er i øjeblikket, har man nogle gange brug for en lidt opmuntrende og anderledes lille men alligevel helt fantastisk oplevelse. Noget der er lidt anderledes end normalt, så nogen gange kan man være nødt til selv at skabe det, af nogle af de ting man syntes ekstra godt om. Isen er fuldt ud inspireret af Ben & Jerry's cookidoughis, og helt vidunderlig. Cookie-opskriften er fra Meyers og isen fra Mette Blomsterberg, dog halverede vi cookie-opskriften, fordoblede is-opskriften og undlod at putte kanel i isen.


CA. 1 LITER COOKIEDOUGH-IS
COOKIEDEJ 
1/2 vaniljestang
62 g blødt smør
100 g brun farin
1 pasteuriseret æg 
112 g mel
2 g natron
50 g hakket mørk chokolade

FLØDEIS
60 g pasteuriserede æggeblommer
80 g sukker
4 dl piskefløde

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom smør, brun farin og vaniljekorn i en skål, rør det godt sammen, og rør så ægget i. Bland mel, natron og salt sammen i en skål, og hæld det i smørblandingen. Rør dejen godt sammen, og tilsæt tilsidst den hakkede chokolade. Tril små kugler af dejen, ikke meget større end en halv til en hel cm i diameter, da det hurtigt kan blive for meget.

Pisk æggeblommer og sukker til en tyk æggesnaps. Pisk fløden til let skum i en anden skål og vend så forsigtigt de to ting sammen.
Vend cookiedejen og iscremen forsigtigt sammen, og sæt isen i fryseren i mindst 4 timer, men allerhelst til næste dag.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar