lørdag den 4. maj 2013

Rugbrødsboller med chokolade


En gang eller to har vi på vej til sommerhus stoppet forbi Lagkagehuset for at købe deres fantastiske rugbrødsboller med chokolade. Jeg syntes de er helt fantastiske, så jeg besluttede mig for at lave dem selv. De smager vidunderligt, og præcis som dem i Lagkagehuset. Den opskrift der så bedst ud endte med at komme fra Plat du Jour, men der blev vist redireret og tilpasset et par gange...
Jeg bagte mine i små forme, men man ville sagtens kunne forme dem til boller på en bageplade, da dejen er rimelig fast.


RUGBRØDSBOLLER MED CHOKOLADE, CA. 30 STK.
DAG 1
4 dl kærnemælk
6 dl koldt vand
½ dl øl
550 g stenformalet rugmel (fuldkorn)
150 g knækkede rugkerner
10 g gær
195 g hørfrø
150 g solsikkekerner
14 g flagesalt

DAG 2
400 g mørk chokolade 
6 spsk mørk kakaopulver
2 gulerødder
50 g hasselnødder, måske lidt mere

DESUDEN
evt. rapsolie til pensling

Dag 1: Hæld koldt vand, kærnemælk og øl i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt rugkerner, salt, hørfrø, solsikkekerner og rugmel og ælt dejen i 10 minutter. Dæk dejen til og lad den stå natten over.

Dag 2: Hak chokoladen groft. Riv gulerødderne fint. Bland kakaopulver, chokolade og gulerødder i dejen. Fordel dem i små forme (f.eks. muffinsforme), eller form dem til boller på en bageplade. Lad dem efterhæve en time. Bag dem i ovnen i ca. 20-25 minutter ved 180 grader. Lad dem køle af på en bagerist.


6 kommentarer:

  1. Svar
    1. Tusind tak, det var de virkelig også! :)

      Slet
  2. Hvor kan man købe de rugbrødsforme i papir?

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg tror de er fra Netto, men jeg er ikke helt sikker da det er lang tid siden :)

      Slet