mandag den 21. oktober 2013

Små sunde bananmuffins med mørk chokolade


Disse små delikate (og sunde!) bananmuffins med mørk chokolade er ret så vidunderlige at nyde på en tur eller bare til eftermiddagstheen. De er sunde og nydes helst dagen de er bagt på. Opskriften kommer oprindeligt fra Copenhagen Cakes ;-)


Små bananmuffins med mørk chokolade, ca. 36 små
3 dl ølandshvedemel
½ dl mandelmel
1,8 dl havregryn
2 tsk bagepulver
½ tsk natron
½ tsk salt
2½ creme frachie eller skyr (jeg brugte lidt af hvert)
3 æg
1 vaniljestang, korn derfra
4 modne bananer
125 g mørk chokolade

Forvarm ovnen på 180 grader. Smør de små muffinsforme godt med smør. Bland alle de 'tørre' ingredienser sammen i en skål, dvs. ølandshvedemel, mandelmel, havregryn, bagepulver, natron og salt. Pisk i en anden skål creme fraiche eller skyr (det kommer an på dit valg) sammen med de tre æg. Tilsæt vaniljekornene mens du pisker og pisk videre til vaniljekornene er godt fordelt. Mos bananerne og tilsæt dem i æggeblandingen. Hæld melblandingen ned til æggeblandingen og pisk ved lav hastighed indtil dejen er ensartet - pas dog på ikke at piske for meget, da det vil gøre kagerne helt tørre. Hak den mørke chokolade lidt groft og vend den forsigtigt i med en dejskraber eller en spatel. Kom dejen i formene og bag dine muffins i 20-25 minutter til de er gyldne og har fået noget farve på toppen.

3 kommentarer:

  1. Ser lækre ud! Har lige startet min blog op igen. Gå i og tjek den
    knus
    http://basic-off.blogspot.dk

    SvarSlet
    Svar
    1. Er det 2 1/2 dl. Eller bøtter creme fraiche/skyr? :o

      Slet