onsdag den 7. maj 2014

Sundere gulerodskage med citronfrosting


Som I ret sandsynligt har gættet ud for overskriften, er denne gulerodskage sundere, end de fleste andre. Det vil sige, at den kun indeholder 4 spsk sukker, hvilket jeg i hvert fald synes ikke er ret meget. Mange sunde kager, bliver ofte lidt stenalder- og brødagtige, men denne smager helt perfekt. Den er inspireret af Ditte fra The Food Clubs sunde gulerodskage, men der er ændret lidt i mål og ingredienser.
Gulerodskage med frosting
175 g groft mel
100 g mandelmel
2 tsk bagepulver
1½ tsk stødt kanel
½ tsk kardemomme
½ tsk flagesalt
3 gulerødder
1 æble
40 g valnødder
3 æg
70 g smagsneutral olie, f.eks. vindruekerneolie
4 spsk brun farin

Frosting
150 g flødeost
50 g skyr
½ tsk vaniljesukker
2 spsk ahornsirup
1 økologisk citron, skal derfra

Desuden
lidt blødt smør eller smagsneutral olie til kageformen
evt. lidt spiselige blomster til pynt

Bland groft mel, mandelmel, bagepulver, kanel og kardemomme i en stor skål, og knus flagesaltet derned. Riv æble og gulerødder på den grove side af et rivejern, og hak valnødderne groft. Pisk æg, olie og brun farin sammen (jeg gjorde det bare i hånden med et piskeris). Bland melblandingen og æggeblandingen sammen med valnødder, og rør godt rundt. Tilsæt æble og gulerødder, og rør godt rundt - i starten vil det være lidt tungt, at skulle røre det hele rundt, men når du har rørt lidt, bliver det straks meget lettere. Smør en springform på Ø 22 cm med lidt blødt smør eller smagsneutral olie, og kom dejen heri. Bag gulerodskagen i ovnen ved 180 grader i ca. 35 minutter, eller til den er gylden og helt gennembagt.

Lav imens frostingen, ved at røre alle ingredienserne godt sammen, til en ensartet masse. Smør frostingen på den fuldstændigt afkølede kage eller sprøjt den på, gennem en sprøjtepose med stjernetylle. Pynt evt. med spiselige blomster og server!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar