søndag den 14. april 2013

Burger


Jeg tror alle, eller i hvert fald de fleste, har deres egen måde at lave 'den perfekte burger' på. Nogen skal bare have et vis antal skiver tomat i, og andre kan næsten ikke klare en burger uden bacon. Jeg putter i hvert fald altid det samme i min burger - hvis det er til rådighed. Jeg elsker, elsker, elsker min mors sennepsmayonaise - som mere smager af dressing end mayonaise - da den lige giver det sidste ekstra så burgeren bliver helt perfekt. At både burgerboller og ketchup er hjemmelavet, er bare simpelthen så lækkert! Jeg vil anbefale at lave halv portion af ketchuppen, hvis ikke kvart, da jeg endte med tre ekstra glas! Jeg fandt både burgerbolle- og ketchupopskriften hos brødrene Price, men resten er bare som vi plejer at lave det hjemme hos mig.


BURGER TIL 5-6 PERSONER
2 tomater
1 pakke bacon
1/2 agurk
1/2 iceberg
600 g hakket oksekød
evt. sennep og jalapenos

BURGERBOLLER
3 dl sødmælk
25 g gær
1/2 kg hvedemel
1 tsk fint salt
1 spsk sukker
30 g blødt smør

KETCHUP
500 g tomater på stilk
2 syrlige æbler
150 g løg
1 peberfrugt
1 dåse flåede tomater
17 g salt
peber
80 g sukker
1/2 dl æbleeddike
kanel
stødt nellike

SENNEPS-MAYONAISE
4-5 spsk mayonaise
1 spsk sennep

DESUDEN
æg til pensling af burgerboller
sesamfrø til burgerboller

Bland gæren i den håndvarme mælk og tilsæt salt, mel, sukker og smør. Ælt dejen meget grundigt igennem ca. 10 minutter, kan eventuelt gøres med en røremaskine med dejkrog. Kom dejen i en melet skål, dæk den til og sæt den til hævning i stuetemperatur i ca. halvanden time.
Del dejen i 6-8 stykker og form dem til boller. Læg dem til efterhævning på en bageplade i en halv time.
Pensel bollerne med æg, drys med sesamfrø og bag dem ved 200 grader i 15 minutter - måske lidt mere hvis du gerne vil have ekstra store burgerboller.

Fjern stilken fra tomaterne. Skræl æblerne, og fjern kernehusene. Pil løgene. Fjern kerner og stilk fra peberfrugten. Hak eller pulsblend alt.
Kom det hele i en gryde sammen med de øvrige ingredienser, det skal bare være et lille drys af stødt nellike og kanel. Lad det koge stille en times tid under låg.
Kom indholdet af gryden i blenderen - eventuelt over flere omgange - og blend til en jævn masse.
Kog ketchuppen til den er tilpas tyk. Den sætter sig lidt når den køler ned.

Bland sennep og mayonaise sammen med en ske til en ensartet masse.

Del det hakkede oksekød op i 5-6 stykker og form dem hver især til en bøf. Steg dem på grill eller pande - allerhelst grill hvis vejret holder til det - 3-4 minutter på hver side. Skær tomat og agurk ud i skiver. 'Pil' icebergen. Steg bacon på panden, og læg det på en tallerken med køkkenrulle oven på så det suger lidt af fedtet ud af baconen og det bliver sprødere.

Server burgeren med det hele!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar