lørdag den 21. september 2013

Flapjacks med mandler og mørk chokolade


Har i nogensinde hørt om flapjacks? Jeg havde ikke før jeg en dag sad og bladrede gennem Claus Meyers bog, Meyers Bageri. På aller sidste side var der en opskrift og et billede af noget, der lignede myslibarer. Det minder en hel del om myslibarer, men den engelske thekage skiller sig alligevel lidt ud, da den mere minder om en kage, dog en lidt grov en, end en energikilde. Som sagt er opskriften fra Meyers Bageri, og kagen er god til en kop the - det kan der nemlig hurtigt blive brug for her i efterårskulden ;)


Flapjacks, 10 stk.
75 g smør
75 g brun farin
1-2 spsk mørk sirup (lys kan også bruges)
175 g havregryn
50 g mørk chokolade, groft hakket
30 g mandler, groft hakket

Forvarm ovnen til 180 grader. Beklæd en bageform på 20x20 cm med bagepapir. Hvis ikke du har sådan en på de præcise mål, kan du tage noget aluminiums folie, trykke det sammen og komme det ned i formen, så den måler det rigtige areal, f.eks. 20x20 cm, før der lægges bagepapir over på samme måde, som du ville gøre med en normal form. 
Smelt smør, brun farin og sirup i en tykbundet gryde. Kom havregryn i massen, og rør det hele godt sammen. Kom tilsidst mørk chokolade og mandler ned og rør hurtigt videre. Tryk massen ud i den beklædte bageform og bag det i ca. 25-30 minutter. Lad den afkøle i formen, og skær den herefter ud i ca. 10 firkanter, aflange eller kvadratiske, det er op til dig. Opbevar dine flapjacks i en kagedåse eller lignende hvor de ca. kan holde sig en uge efter bagningen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar