Som overskriften hentyder til, er disse myslikugler lavet, i anledning af Madblogger Udfordringen, som jeg for et stykke tid siden meldte mig til. Udfordringen gik ud på, at man skulle kreere noget nyt ud fra en af sine egne opskrifter, samt en opskrift fra en anden blog, man så "blev tildelt". For mit vedkomne, fik jeg bloggen Mit livs kogebog, og jeg skulle så mikse en ny opskrift sammen, på baggrund af en af mine egne, og en af Lindas (Mit livs kogebogs) opskrifter. Det endte med, at jeg kom frem til et resultat, jeg aldrig før havde hørt om, nemlig myslikugler. Opskriften er en blanding af Lindas mysli og min egen opskrift på disse dadelkugler, de er helt fantastiske og fungerer både hvis du er lidt småsulten og har brug for noget energi, eller hvis du er lækkersulten, men vil have noget der er sundt.
Myslikugler, 20-25 stk.
20 g hasselnødder
20 g mandler
20 g kokosmel
10 g pinjekerner
50 g grovvalsede havregryn
5 udstenede dadler (man kan sagtens udstene dem selv)
1 spsk mørkt kakaopulver
4 spsk mælk
25 g mørk chokolade
Desuden
lidt ekstra mørkt kakaopulver til rulning
Kom hasselnødder og mandler i en foodprocessor, og kør til de er groft hakkede. Tilsæt kokosmel, pinkjekerner, havregryn, dadler, kakao og mælk, og kør blandingen til det er en sammenhængene masse. Hvis massen virker lidt tør, tilsæt evt. lidt mere mælk. Hak den mørke chokolade groft, tilsæt den til blandingen og kør massen i foodprocessoren, til chokoladen er kommet godt rundt over det hele.
Tril dejen til kugler, og rul dem i kakaopulveret. Opbevar dem i en lufttæt dåse/bøtte.
Psst! I virkeligheden kan du også bare tage din yndlingsmysli (den skal så ikke være honningristet, det vil i hvert fald gøre kuglerne helt anderledes), et par udstenede dadler, lidt mælk og en smule kakao, komme det hele i en foodprocessor og køre det sammen, til det samler sig til en masse. Rul derefter massen til små kugler og server dem, eller opbevar dem i en lufttæt dåse/bøtte. Dette ville være en mere enkel version, men du kan sagtens eksperimentere med at tilsætte forskellige nødder, frø osv.
Sikke et lækkert bud på et match, Viola.
SvarSletSkønt du ville lege med, håber du/I er friske på en tredje runde også?
La Cucina Nada
Tusind tak - det kunne da sagtens være :-)
SletDet ser mega lækkert ud!
SvarSletanna-mad.blogspot.dk
Knus Anna
Ihh tak, det var de virkelig også! :-)
Slet