lørdag den 5. april 2014

Store dobbelt chokolademuffins


Det her er nok den bedste chokolademuffinsopskrift, der findes - så er det sagt. Jeg kan desværre ikke sige at det er min egen, nej, opskriften kommer fra Lindas blog (som forresten er noget så fin, så tjek den lige, hvis ikke I allerede har gjort det). Det ændrer dog ikke på noget, for de her muffins er perfekte. Efter min mening, skal muffins hæve sig store ud over kanten, og det, der så er hævet ud over, skal være sprødt. Så skal de perfekte muffins også smage af noget, så hvis du afprøver den, så brug noget chokolade af god kvalitet, for det er virkelig det, der betyder noget for disse muffins. Da det kun er 150 gram, til en masse ret gode, store muffins, ville jeg foreslå, at du bruger chokolade fra Løgismose, Valrhona, Lindt, Amma eller et andet godt chokolademærke. :-)




Perfekte chokolademuffins, 12 stk.
300 g hvedemel
80 g kakaopulver
1 spsk bagepulver
½ tsk natron
1 tsk flagesalt
100 g smør
250 g sukker
2½ dl kærnemælk (eller 2 dl hvid yoghurt og ½ dl mælk blandet sammen)
2 store æg
150 g mørk chokolade

Bland mel, kakaopulver, bagepulver og natron, og knus flagesaltet ned i. Sæt det til side. Smelt smøret, lad det køle lidt af, og bland det godt sammen med sukker, kærnemælk og æg. Bland de tørre ingredienser godt sammen med de våde. Hak den mørke chokolade groft. Vend ¾ af den hakkede chokolade sammen med resten af dejen, og gem den sidste 1/4. Fordel dejen i en aluminiumsform, med 12 papirmuffinsforme, og drys på toppen af muffinsne med det sidste chokolade. Bag dem i ovnen ved 200 grader i 18-21 minutter.


2 kommentarer:

  1. Lavede dem i dag. Bedste opskrift jeg har prøvet på choko muffins.

    SvarSlet