søndag den 21. september 2014

Madeleinekager med Spring Tea


Kender du teen fra NUTE? NUTE laver kun økologisk te, og jeg må sige, at deres te er noget af min yndlings. En af deres teer hedder Spring Tea (ja, jeg ved godt, at det ikke er forår mere, men den kan sagtens drikkes hele året rundt), og den har den skønneste krydrede smag. Disse madeleinekager har en skøn smag af denne te, og jeg synes, at det er både en fornøjelse at lave og spise dem! 

Disse kager kræver en madeleineform, og man kan både få sådan én i silikone og metal - dog får de mere skorpe og bliver bedre bagt i metal, og med metal er de også lettere at håndtere, fordi det ikke er noget blødt sindsygt varmt gummi, der skal ud af ovnen. 
Kagerne er aller bedst den dag, de er bagt, da de kun har denne sprøde kant den første dag, og mister den dagen efter - smagen forsvinder dog heldigvis ikke! Teen fra NUTE kan du forresten købe lige her.


Madeleinekager, 35-40 stk
½ dl mælk
4½-5 tsk Spring Tea fra NUTE
100 g smør
3 store æg
135 g sukker
kornene fra ½ vaniljestang (se hvordan du gør lige her)
200 g hvedemel
1½ tsk bagepulver

Desuden
lidt smeltet smør til pensling af formene

Kom teen i et tefilter, slå knude på det og kom det ned i et glas eller en kop. Varm mælken op til lige under kogepunktet og hæld den over teen, så tebrevet er dækket. Lad det trække i 5-6 minutter. Tag teen op og vrid eller pres tefilteret ned i mælken, for derinde er der en masse god smag.
Smelt smøret.

Pisk æg og sukker sammen til det er skummende hvidt, og du ikke kan høre sukkeret skrabe mod bunden, når du kører elpiskeren hen over bunden af skålen.
Sigt mel og bagepulver sammen, og vend det lidt af gangen forsigtigt ned i dejen - det er vigtigt, at du sigter melet og bagepulveret, for ellers klumper det, og disse klumper er ret svære at få ud.
Bland smør og mælk sammen, og bland det stille og roligt ind i dejen.
Pensl formene med smeltet smør, og fyld dejen op til ca. 3 mm under formens kant. Bag kagerne i 8-10 minutter ved 210 grader. Lad kagerne sætte sig i et par minutter, før du tager dem ud af formene. Hvis du bager kagerne over flere omgange, skal du smøre formene hver gang en ny portion skal i ovnen.


Indlægget er sponsoreret af NUTE


Ingen kommentarer:

Send en kommentar