søndag den 12. maj 2013

Chokoladetoppe


Jeg skulle have min veninde og hendes familie på besøg en aften. Jeg havde længe gået og kigget på de her chokoladetoppe, som så rigtig lækre ud (i en islandsk dessertbog). Jeg ringede og spurte, om hun ville være med til at lave dem, og det ville hun. Så gik vi i gang og de blev rigtig gode. Pas dog på ikke at bage dem for længe for de skal være bløde.


Chokoladetoppe, 12 stk
2,5 dl  piskefløde
220 g  chokolade
100 g  flormelis
75 g    mandler
75 g    hvedemel
2 tsk.  bagepulver
110 g  smør
2 æggehvider

Smelt smør,  hak mandlerne i en food processor til det nærmest er blevet til pulver, hak chokoladen ned i en skål, varm fløden, hæld fløden over chokoladen rør forsigtigt til chokoladen skinder.
Bland flormelis, de hakkede mandler, hvedemel og bagepulver i en skål.
Pisk æggehviderne stive og bland forsigtigt tørblandingen i. Tilføj det smeltede smør og til sidst chokoladen. Rør langsomt i dejen til ønsket konsistens er nået.
Bag i silikoneforme ved 170 grader i ca. 12-15 minutter.
Drys flormelis over kagerne og server med vaniljeis og friske hindbær.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar