torsdag den 16. maj 2013

Langtidshævet brød


Jeg har efterhånden en hel del gange gerne ville finde den perfekte opskrift på det perfekte brød, men har bare aldrig rigtig kunne finde noget på nettet. Da min mor så foreslog at lave en opskrift på boller om til brød, og oven i købet havde en opskrift fremme, var jeg straks med på ideen, og kastede mig ud i det sammen med Alexandra. Der er små ændringer, men ellers er opskriften fra 'Faktisk', og lavet af Mira Arkin. Brødet her er fantastisk om morgenen, eller til en sanwich om eftermiddagen.
Brød
1 spsk groft rugmel
550 g hvedemel
1 spsk honning
10 g salt
4 spsk yoghurt naturel
10 g gær
5 dl koldt vand
120 g ølands hvedemel

Desuden
mel

Smuldr gæren i en skål, tilsæt vand og rør det sammen til gæren er opløst. Tilsæt yoghurt, salt, honning og rugmel. Rør det godt sammen og tilsæt ælt lidt efter lidt hvedemelet i.
Ælt dejen i 10 minutter - enten ved håndkraft eller i en røremaskine, Dæk skålen til med film, og lad dejen hæve 12 timer (eller natten over) i køleskabet.

Tag dejen ud af køleskabet og lad den stå ½-1 time på køkkenbordet, så den får stuetemperatur. Varm imens ovnen op til 250 grader. Form dejen aflangt til den har den rigtige 'brødform' på et bord med massere af mel, ved hele tiden at folde dejen ind over sig selv. Flyt den over på en bageplade, og rids et par ridser i toppen af brødet.
Bag brødet i 5 minutter og sænk så varmen til 225 grader. Bag brødet i yderlige 25-30 minutter, til brødet er mørkt oven på, og lyder hult når man banker på det. Lad det køle af på en rist.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar