søndag den 19. maj 2013

Hindbærroulade


Hindbærrouladen er den samme vi i vores familie laver hvert år til sommer. Dvs. det er et tegn på at det næsten (hvis ikke man kan sige det er) er sommer, hvilket er fantastisk, og er det jeg har gået og ventet på, nærmest lige siden december. Opskriften er fuldstændig perfekt med målene til selve 'dejen' og den syrlige men samtidig søde hindbærmarmelade går som smurt sammen med den. Til sidst går det så hurtigt at man næsten ikke når at se det, da dejen stadig skal være varm mens man ruller rouladen. Det smager selvfølgelig aller bedst med hjemmelavet hindbærmarmelade, men en god marmelade man køber kan også sagtens gå! Opskriften er fra Den Blå Bagebog, og er utrolig skøn en varm sommerdag. Forresten ville jeg også lige informere jer om den nye knap ude i højre side, der føre jer over til vores facebookside, så i ikke går glip af maden og desserterne... :)


Hindbærroulade, 5 personer
100 g smør
100 g sukker
100 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker

Desuden
hindbærmarmelade, lidt under et glas
sukker
1-2 dl fløde (alt efter hvor godt man kan lide det)

Forvarm ovnen ved 250 grader.
Pisk smørret godt sammen med sukkeret. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk videre. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker i dejen. Læg bagepapir på en bageplade, og smør dejen ud over bagepapiret - det kan let se ud som om der er alt for lidt dej, men det passer altid helt perfekt. Bag dejen i ca. 8 minutter. Gør imens et stykke bagepapir klar, ved at drysse sukker over det.
Tag 'bunden' ud af ovnen og vend den med det samme over på det sukkerstrøgede bagepapir. Smør hurtigt et godt lag hindbærroulade på, og rul den sammen - det første vil ikke blive helt rundt, men jo længere man får den rullet, jo rundere bliver den.
Lad hindbærrouladen køle af. Pisk fløden til flødeskum, og server den afkølede hindbærrouladen med en klat flødeskum.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar