torsdag den 5. december 2013

Stjernesmåkager med citronglasur og hasselnødder


Jeg elsker december og kan slet ikke få nok af det. Så er det sagt. Stearinlys og duften af gran og nybagte småkager er, efter min mening, det bedste i hele verden. Derfor lavede jeg disse små, lækre stjerner, der har en dejlig smag af citron og nødder. Jeg kan kun anbefale at lave dem.


Småkager med citronglasur og hasselnødder, 20-25 stk
65 g flormelis
175 g hvedemel
100 g smør
1 æg (hvis du ligger inde med 2 æggeblommer, kan du sagtens også bruge dem)

Glasur
ca. 150 g flormelis
saft fra ½ citron

Desuden

1 håndfuld hakkede hasselnødder

Ælt flormelis, hvedemel, smør og æg sammen. Ælt det kun lige, til det er en sammenhængene, ensartet dej. Sæt dejen i køleskabet i ca. 30 minutter, det vil gøre, at den vil være lettere at rulle ud. Rul dejen ud på et meldrysset bord, og rul den rud til ca. 3 cm tykkelse, og udstik dejen, f. eks. i stjerner, (man kan selvfølgelig "genbruge" dejen, men sørg for at udstikke så mange så muligt, pr. udrulning, da småkagerne ellers vil blive tørre). Bag småkagerne i 8-9 minutter, ved 200 grader, til de er gyldne (hvis de kun bliver gyldne ude i kanten, er de også klar, det afhænger lidt af, om du bruger 1 æg eller 2 æggeblommer, men begge dele er fint). Lad dine småkager køle af på en bagerist.

Rør imens flormelisen og citronsaften sammen, med en gaffel, til en glat glasur (tilføj evt. lidt mere af det ene eller det andet, hvis glasuren er for tyk eller for tynd).
Hak hasselnødderne fint eller groft, alt efter hvad du har lyst til.
Smør glasur på de afkølede småkager, og drys med hasselnødder.

Psst... Hvis du får lyst, kan du smørre hindbærmarmelade, og ikke glasur, på nogle af småkagerne, og lægge nogle andre oven på, så du får hindbærsnitter. I det tilfælde, ville jeg råde til, at erstatte citronsaft med vand, til den glasur der skal på toppen af hindbærsnitterne, da det nok vil gå hen og blive for meget med begge dele.Ingen kommentarer:

Send en kommentar