torsdag den 30. maj 2013

Rabarbercrumble med mandler


Denne rabarber crumble er så sindsygt skøn, at jeg ville kunne blive ved med at spise af den, hvis ikke det var fordi, at der kommer et tidspunkt hvor man bliver mæt. Den er helt som en crumble (efter min mening) skal være, med sprødt, knasende og alligevel lidt blød smuldredej med mandler på toppen, og en dejlig blød bund der består af rabarber. Opskriften er fra Anne au Chocolat, med en enkel ændring.


Rabarber crumble med mandler, 5-6 personer
Bund
500 g rabarber
100 g sukker
½ vaniljestang

Smuldredej
75 g mel
75 g havregryn
150 g smør
150 g sukker
50 g mandler

Desuden 
1-2 dl fløde (alt efter smag)

Skær rabarberne i ca. 5 mm tykkelse. Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med rabarberne og sukkeret og fordel blandingen i et ildfast fad.

Hak mandlerne groft. Bland mel og sukker sammen og smuldr smør i. Tilsæt havregryn og mandler og 'mas' det sammen til en smuldredej. Bag crumblen i ovnen ved 190 grader i ca. 20-25 minutter til den er gylden på toppen.

Pisk fløden til let flødeskum. Server crumblen lun med en klat flødeskum.

4 kommentarer:

  1. Hvor meget bager du ca. om ugen?

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg bager ikke hver uge, men når jeg en gang imellem bager, er det nok engang om ugen... :)

      Slet
  2. Hi Viola

    I´m Ines from Spain (EF) I love your blog....and your desserts. You are great! Please, cook them in UK!!!

    SvarSlet