torsdag den 29. august 2013

Interview | Plat du Jour


Under en lang ferie, forskellige steder rundt i verden, har vi hentet en masse inspiration og fået nye ideer. Vi har tænkt os at starte noget nyt med nogle små indlæg, hvor vi interviewer forskellige seje madbloggere rundt omkring. Vi starter med de to piger fra Plat du Jour og har spurgt Christine og Josephine om et par ting.


De to piger på kun 16 år har allerede startet en kendt madblog, udgivet en kogebog og blevet interviewet en hel del gange. De er kendt som Chris og Jose, men deres rigtige navne er Christine Søndergaard og Josephine Glad. De holder af at lave det meste, tænker meget i farver og lys og klikker nogle lækre billeder af deres mad. Vi har spurgt de to seje piger om lidt forskelligt.
Læs meget mere om de to pigers forhold til kogebogsprocesser og madbilleder, og kom længere ind til deres arbejde med Plat du Jour.


Gyldendal kontaktede
Da Josephine og Christine skulle lave en kogebog, var der fuld gang i den hver dag. Det hed 3 opskrifter om dagen, samt styling og fotografering - men der var selvfølgelig også plads til sjov og leg. De elskede tiden, den var alletiders. 
Da det hele var kommet på plads - alt lige fra mormors rødgrød til de helt nye påhit - fremlagde de det, der skulle blive til kogebogen for nogle forskellige forlag. Det var dog ingen af dem, de endte hos. 

En da kontaktede Gyldendal de to piger, og det var først der, de vidste hvor de ville være. Hos Gyldendal. Bogen tog de selv billeder til og var selv med til at lave det meste, men de fik dog også noget hjælp. "Vi fik meget hjælp fra vores dygtige grafiker, Katrine Lindbjerg. Men vi var alle enige om at i del skulle den være ungdommelig med et rustikt twist."

Opskrifterne til kogebogen var heller ikke lige hurtigt bikset sammen, og skulle være en kogebog værdig. 
"Vi gik meget op i at alle opskrifterne var lette at gå til, hverdagsagtige, men samtidigt velsmagende, sæsonprægede og flotte at se på."


Farvetænkning
Billederne er det de to piger har rimlig godt styr på, men de bliver ikke bare lige taget hurtigt og tilfældigt. Pigerne går meget op i især farverne og elsker at opdage nye måder at tænke lys og farver. "Vi tænker meget i farver, ikke at det nødvendigvis skal matche, det kan ligeså godt være med smæk på kontrasterne," lyder det fra de to dygtige piger. "Vi kan godt lige at læse kreative blogs, hvor der nytænkes - det giver inspiration! Nye måder at tænke måder at tænke lys, farver og styling på er super inspirerende."
Christine og Josephine mener at man efterhånden danner sin egen stil i forhold til billederne, men tænker selv meget i farver og lys der får maden til at se indbydende ud.

Vilde med det meste
Pigerne her, er vilde med at lave det meste mad, så længe det er nogenlunde let at gå til. De holder af at prøve en masse opskrifter af, og syntes det er fedt også en gang imellem twiste dem lidt, så de bliver præcis som de vil have dem. Det er jo ikke altid, de syntes at de sidder lige i skabet. 
"Så er der selvfølgelig også opskrifter vi selv finder på," fortæller de.  


Vive la France
Frankrig er et land de to piger begge holder meget af og selv bloggens navn, Plat du Jour, er fransk og betyder "Dagens ret".
I starten og et godt stykke frem, var også overskrifterne på opskrifterne skrevet på både dansk og fransk.
Christine og Josephine har begge en del gange været i Frankrig, og nydt smukke madmarkeder med alverdens frugter, grøntsager, krydderier og alt hvad man ellers kan forestille sig af lækkerier.
Pigernes kærlighed til det skønne land har også gjort, at deres blog bærer et præg af Frankrig, især på billederne, hvor de finder antikke fund forskellige steder, som de smukt sætter sammen med den mad de laver.

Vi takker til Christine og Josephine fra Plat du Jour for interviewet!
Lyster det, kan du besøge deres fine blog her.

Billederne er taget af Christine og Josephine og lånt i forbindelse med interviewet.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar