lørdag den 14. september 2013

Friske citronmuffins med birkes og hvid chokolade


Citron + birkes + hvid chokolade = et helt perfekt sammenspil.
Citronen sørger for den syrlighed der er brug for, den hvide chokolade sørger for den søde del, og man er heldig hvis man lige får et stort stykke og birkesne kommer med en lille bitte, helt speciel smag og så selvfølgelig de fine prikker. 
Derfor forbavser det mig ikke at disse muffins smager helt vidunderligt. 
Opskriften havde jeg første gang set i Weekendavisens ekstra tillæg Faktisk, men da jeg ikke kunne finde udklippet måtte jeg søge efter opskriften på nettet. Jeg endte med at finde den på skaberens egen hjemmeside, nemlig på Mira Arkins madblog.
Muffinsne er dejlige sammen med en kop dampende varm the på en regnfuld eftermiddag, eller udenfor i en af de sidste solskinsdage - de er allerbedst den dag de er lavet :)Citronmuffins med birkes og hvid chokolade, 12 stk.
110 g smør
300 g hvedemel
125 g sukker
1½ tsk bagepulver
1½ spsk blå birkes
2 økologiske citroner, revet skal derfra
100 g hvid chokolade
1¾ dl kærnemælk
2 æg

Forvarm ovnen til 210 grader. Smelt smørret og lad det køle lidt af mens du gør resten af dejen klar.

Kom hvedemel i en skål samt sukker, bagepulver, birkes og citronskal. Hak den hvide chokolade groft og kom også den i skålen. Bland ingredienserne hurtigt sammen og lav en fordybning i midten. 
Pisk i en anden skål kærnemælken sammmen med æggene. Tilsæt smørret og bland det i. Hæld det hele ned i fordybningen og rør det hurtigt sammen med en gaffel. Du må ikke røre ret meget i dejen, da det vil gøre dine muffins tætte og tunge i det, så rør derfor så lidt i dejen så muligt. Det gør ikke noget hvis der er små melklumper i - de forsvinder under bagningen.
Fordel dejen i 12 muffinforme, og bag dine muffins i 12-15 minutter. Tag dine muffins ud af ovnen og lad dem køle lidt af.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar