lørdag den 11. januar 2014
Muffins med orangeblomstvand, glasur og pistacienødder
Lige efter julen kan det hurtigt blive for meget (for mig), hvis der er bagværk med krydderier i, som f. eks. kanel og nelliker. Derfor var det så sindsygt lækkert med en let (og ikke jule-tung) muffin med en forsigtig smag orangeblomstvand, et tyndt lag glasur og så hakkede pistacienødder på toppen. Bedre bliver det altså ikke en grå januarsdag :-)
Muffins med orangeblomstvand, ca. 10 stk
½ vaniljestang
150 g sukker
4 store æg
150 g smør
120 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 knivspids fint salt
1 spsk orangeblomstvand
Glasur
125 g flormelis (ca.)
lidt vand
Desuden
usaltede pistacienødder
Skrab kornene ud af vaniljestangen og skil kornene ad, ved at mase dem sammen med lidt af sukkeret (se hvordan HER). Pisk det hjemmelavede vaniljesukker sammen med resten af sukkeret og æggene, til man ikke kan høre sukkeret skrabe mod bunden af skålen mere. Smelt smøret.
Bland hvedemel, bagepulver og salt, og sig det ned i æggeblandingen. Tilføj orangeblomstvand og vend forsigtigt dejen sammen, mens der lidt efter lidt tilsættes det smeltede smør. Bliv ved med at vende til dejen er ensartet. Kom 10 papirsforme i en aluminiumsform, og fordel dejen i formene. Bag muffinsne i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 15 minutter. Afkøl dem på en bagerist.
Bland flormelis sammen med en smule vand (men start med lidt vand, da man altid kan tilsætte mere) under omrøring, til du får en glat og smidig glasur. Hak pistacienødderne. Smør et tyndt lag glasur på de afkølede muffins, og drys med hakkede pistacienødder. Server!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Uhm, de ser bare lækre ud :D
SvarSlet- Anne
Tusind tak, det var de virkelig også! :)
Slet